Krahasimi mermer dhe granit

Mermer dhe granit dyja janë materiale të bukura të ndërtimit. Dallimi estetike në mes të mermerit dhe granitit janë një çështje e shijes. Disa përdorues preferon ngurtësinë dhe pamjen uniform të granit, e cila vjen në një gamë të gjerë të ngjyrës dhe modelet. Të tjera preferojnë mermer për elegancën e saj dhe duken të qetë.

Mermer dhe granit dyja janë materiale të krejtësisht të ndryshme. Mermer është një gur metamorfik perbere nga material rikristalizohet karbonat, ku granit është një shkëmb vullkanik që është grimcuar dhe phaneritic në cilësi dhe i përbërë nga kuarci dhe feldspat.

Krahasimi në mes mermer dhe granit kokë me kokë kategori të rëndësishme do të na japë një ide për të vendosur që guri për të përdorur në ndërtimin dhe rinovimin e projektit.

Shfaqja Krahasimi i mermer dhe granit

Mermer dhe granit të dy vijnë në një gamë të gjerë të ngjyrave dhe modeleve. Duke qenë një material phaneritic, granit tregon grurin. Granit gjithashtu ka një shumë të kuarcit dhe përmbajtjes feldspat. Kuarc dhe përmbajtja feldspat tregojnë në granit ashpër si mbarimit të ndryshkur. Mermeri është një material i butë pasi ajo ka një shumë të materialit karbonatike, mermeri përafërt duket më e butë se granit.

granit

Kokrra e granit duket si specks që janë në ngjyra të ndryshme dhe modele, kjo i jep ngjyra të përgjithshme materiale të ndryshme si të kuqe, e gjelbër, portokall, Brown në dritë në hije të errët. Model është më i vogël dhe të kristaltë. Kjo e bën materiali më uniforme. granit pastër është më uniforme dhe materiale të ulëta variacion. përgjithësisht, ajo ka të mesme në hije të errët. Disa Granit gjithashtu ka një model me onde, River model apo ngjyra të ngurta (Absolute Black granit). Kjo është për shkak të pronave të ndryshme se granit. model me onde është për shkak të përmbajtjes më feldspat dhe granit ngurta ngjyra nuk është granit i pastër, por një gabro. (kontrolloj black galaxy granit)

mermer

Karbonati i jep ngjyrën e mermerit si bardhë e zi. Llojet e ndryshme të mineraleve të japë Marble ngjyra e saj. Ajo mund të jetë e bardhë, e zezë, e gjelbër, kafe ose çokollatë ndonjëherë. Marble mund të jetë një dolomite ose gjarpri. mermer dolomite ka kristale shumë të bukura të kuarcit, dhe mermer gjarpri ka më shumë venat. Që mermer nuk ka cilësi phaneritic, duket si e qetë dhe me damarë si model. Marble ka një model më të madh se granit. Modelet e mëdha duket si retë, venat ose tipi pylli look. përgjithësisht, mermer ka dritë në hije të mesme. Ngjyra tenton të jetë në përputhje me venat kalon nëpër atë që përqëndrohen ngjyra. Një pllakë Brown e mermerit mund të ketë venat errët ngjyrë gështenjë; një pllakë e gjelbër mund të përmbajë venat që janë mjaft gri-e bardhë në ngjyrë.

rezultat: Marble është më e bukur se granit, por granit është më uniforme.

Qëndrueshmëri Krahasimi i granit dhe mermer

granit

Granit është përmendur shpesh si gurin më të qëndrueshme natyrore në dispozicion. Ajo është e njohur për rezistonin çarje dhe chipping mirë. Ajo ka një përmbajtje të lartë të kuarcit, që e bën atë një gur shumë të qëndrueshme natyrore. Feldspat është gjithashtu një mineral vështirë dhe feldspat ka praninë e saj në gur. Sipërfaqja është mjaft e vështirë që nëse dikush prerë të drejtë në sipërfaqe, sipërfaqja do të jetë e paprekur. pllaka granit janë të prerë në Saw veçantë Gang dhe Wire pa njësi me Dimond mjetet e prerjes. Gang Saw janë më të rënda se normale njësi Gang sharra. Ajo ka nevojë për prerje mjete të posaçme Dimond për të prerë blloqet. Ajo nuk ka prerë në Normal makinë Gang Saw për shkak të ashpërsisë së saj.

mermer

Mermeri është gjithashtu një material të vështirë dhe të fortë, por ajo është poroz në natyrë. Porosity e bën të prirur për gërvishtjet dhe dëme. Nuk mund të ketë gërvishtjet në sipërfaqe nëse prerë të drejtë në atë. Karbonati i kalciumit është më pak e vështirë se kuarcit. Prerja e mermerit bëhet me Normal Gang njësi Saw. Njësia Gang Saw për prerje mermeri është më pak e rëndë se granit. Për shkak të butësi e mermerit, kjo është një zgjedhje popullore për të bërë Moortis, Idols, Vazo lulesh, burimet dhe llojet e tjera të skulpturë guri. Artistët gjykuar ngurtësinë më të mirë dhe ata preferojnë bërë skulptura prej mermeri se granit. megjithatë, mermeri është mjaft e fortë për të marrë shumicën e gërvishtjet dhe nuk ka nevojë rrëshirë epoxy për të mbushur Pinholes.

rezultat: Granit është më e qëndrueshme

Njollë Krahasimi Resistant e mermerit dhe granitit

mermer

Për të shmangur njollat, sealant është aplikuar në sipërfaqen e countertops apo dysheme e mermerit dhe granitit. megjithatë, mermer është më i prirur për të njollave se granit. Marble ka kokrra shumë të ngushta ose pothuajse zero kokrra. Kjo nuk lë shumë hapësirë ​​për thithjen sealant. Për shkak të kësaj, sealant nuk zgjati shumë. Kur sealant është hequr nga sipërfaqja, vaji ose ndonjë lëng tjetër mund të lënë njolla në sipërfaqe, por që nga sipërfaqja është e vështirë për të depërtuar për të lëngshme, si dhe, ajo është më pak të ngjarë të ketë shenja njollë. mermeri të bardhë është më i prirur për njollat ​​se çdo ngjyrë tjetër.

granit

përgjithësisht, ndonjë likuid derdhur në një majë granit, nëse fshihen brenda pak minutash, nuk do të njollë. megjithatë, edhe uji mund të thith në një countertop dhe të lënë një vend të errët ngjyrë, por kjo do të zhduket në minuta. Lëngjeve që nuk zhduket, të tilla si vajra do të shkaktojnë njolla në qoftë se e majta në të zhytem në gur. Por sealant punon edhe mbi këtë gur. Ajo thith sealant më mirë se mermer. Ajo shkon nën sipërfaqen e pllakave dhe të krijon një firewall për naftë apo ndonjë lëng tjetër që të lënë njolla ngjyrë.

por, pa sealant, Mermer është më pak të prirur për njollat. Është e lehtë të depërtojnë sipërfaqen granit nga të lëngshme dhe të lënë shenjat njollë në qoftë se sealant nuk aplikohet (për shkak të pinholes). Crystal e mermerit janë më afër me njëri-tjetrin dhe kjo nuk i jep shumë hapësirë ​​për të lëngshme të depërtojnë sipërfaqen.

rezultat: Të dy granit dhe mermer janë njollat ​​rezistente në qoftë se ju të kujdeset për

Polishing Krahasimi i mermer dhe granit

mermer

Marble është një gur i butë se granit, por kokrra e mermerit është shumë e mbyllur që e bën sipërfaqen shumë të vështirë. Sipërfaqja hard merr lustrim shkëlqyer. rreth 7 llojet e gërryes janë përdorur për të marrë polish në sipërfaqe mermeri. megjithatë, mermer ende i mungon ngurtësinë në krahasim me granit. Problemi me lustrim mermer shfaqet me kokë të vetme manual luçiduesit. Ajo polishes pabarabartë në sipërfaqe pllakë. Lustrim është si valët dhe një mund të shohim shtresat lustrim nga ana e pllakë lehtë. Gjithashtu nga më të mirë polisher Line italiane, nuk është e mundur për të arritur gloss më shumë se 95 njësi.

Ndoshta ngurtësinë e gurit luan një rol të madh gjatë fazës lustrim të ndonjë gur. Nëse guri është e vështirë, ka shanset që ajo do të ketë lustrim të mirë se ai i butë, dhe në këtë skenar materiali të butë është mermeri. Nuk është një përjashtim i gjelbër Marble dhe Fantasy Brown mermeri në këtë, dy materiale janë të njohur për lustrim me cilësi të lartë. Pronat e dy mermerit janë të përshtatshme për lustrim të lartë shkëlqim.

granit

Granit qenë guri vështira në dispozicion në treg merr lustrim shkëlqyer. Nuk është shumë e kuarci dhe feldspat përmbajtjes në të, që e bën materiali vështirë dhe të fortë. Kuarc është një nga mineralet më të vështira dhe kjo ndihmon gurin për të marrë më të mirë lustrim dhe të ndritshëm. rreth 9 llojet e Lëndë gërryese përdoren për të marrë polish në sipërfaqe granit pllakë. në të cilën 2 llojet e Lëndë gërryese janë Lëndë gërryese diamanti. Këto Lëndë gërryese vështirë diamant prerë sipërfaqen e pllakë në mënyrë të barabartë dhe të bëjë atë të qetë për manikyrin e mëtejshme.

Epoxy rrëshirë është përdorur në marrjen e shkëlqim të lartë përfunduar në granit pllakave. Është e pamundur për të marrë lustrim me manuale polisher vetme kokë për pllaka dhe për të marrë shkëlqim të lartë. Lustrim ka nevojë peshë në gërryes dhe kjo është arsyeja pse makina Line Lustrim janë shumë të suksesshme për marrjen e një polish mirë në pllaka ose pllaka. Ajo merr shumë shkëlqim të lartë deri në 120 njësia Gloss, e cila është shumë e lartë për një mermer të arritur. Epoxy rrëshirë ndihmon për të mbushur vrimat e pin dhe për të marrë lustrim shkëlqim të lartë.

rezultat: Granit merr lustrim mirë, por disa mermere gjithashtu të bëjë

Mirëmbajtja Krahasimi i mermer dhe granit

mermer

Marble është një gur i butë në krahasim me mermer. Ajo nuk ka ngurtësinë dhe rezistencë në krahasim me granit. Marble do të bëj gravurë lehtë nëse ekspozuar ndaj acid dhe bazat. Në kuzhinë e përditshme, kimikate të tilla janë përdorur shumë shpesh. Marble gjithashtu scratches më shumë se granit. Në shkallë të MSH-së, ngurtësinë e mermerit është katër dhe për këtë arsye është më i prirur për gërvishtjet. Gjuetar fokash nuk punojnë mirë në sipërfaqe mermeri. Një duhet të bëni nënshkrimin e mermerit në mënyrë të rregullt dhe kjo rrit koston e përgjithshme të mirëmbajtjes.

Arkitektët gjithashtu ka të njëjtin problem. Marble është një mineral i brishtë dhe ajo ka nevojë për përpunimin e duhur për të marrë pllaka të mira parket dhe pllaka. shumë kineze, Omani, turk, italiane dhe mermer Indian ka nevojë për neto ose fibra në pasme. Kjo net ose fije të mbajë materialin së bashku. Edhe pak cilësitë e mermerit Gjelbër gjithashtu duhet tyl në pasme, e cila gjithashtu rrit koston e përgjithshme të mirëmbajtjes. Lustrim në mermer mund të zbehet në pak vite, kështu repolishing është e nevojshme në një periudhë të caktuar. Sipërfaqja e mermerit të bëhet prarim pas gjurmëve të rregullta mbi të.

granit

Granit është një nga guri vështira në dispozicion për dysheme dhe Kuzhina Countertops. Ajo ka fortësinë e shtatë në shkallë të MSH-së, e cila është pothuajse dyfishi se mermer. Ajo nuk ka marrë gërvishtjet lehtë. Gjithashtu, gjuetar fokash punon të përkryer në sipërfaqe. Ajo merr një kohë të gjatë për gjuetar fokash për të marrë off sipërfaqen e granit. Gjuetar fokash zgjat gjatë në sipërfaqe, ajo depërton sipërfaqen. Gjuetar fokash është e përzier me të përputhen me ngjyra epoxies për të mbushur Pinholes dhe të depërtojnë sipërfaqen. Ajo nuk duket i rastësishëm dhe nuk mund të gjykojë Pinholes në sipërfaqe.

Duke qenë një gur vështirë, ajo nuk ka nevojë për fibra ose rrjetën në pasme e pllakë apo countertop. Ndërsa ka disa granites të cilat duhet një trajtim të tillë në qoftë se prerë në trashësinë e 2 cm. megjithatë, në përgjithësi, ajo nuk ka nevojë për asnjë lloj tyl të mbajë atë. Lustrim i pllakave nuk zhduket lehtë. Granit ka nevojë për vetëm një kohë lustrim.

rezultat: Granit ka kosto mirëmbajtje më pak, por kostoja e lartë e prodhimit

Krahasimi Çmimi i mermer dhe granit

Çmimi është një faktor i rëndësishëm në përcaktimin blerjen e ndonjë gjë. Të dy Natyrore Stones janë në dispozicion në varg lartë dhe të mesëm të çmimeve. Ka shumë granites të lirë në dispozicion në treg, si dhe mermer të lirë.

mermer

Marble është një Stone Natyrore, në të cilën e përpunimit është më e ulët se granit. Ajo është ulur në të bandës normale pa makine apo tela pa makine me mjete të lirë diamanti. Kostoja për të marrë pllakë mermeri, tjegull mermer apo countertop mermeri është më e ulët se granit. Pad lustrim dhe gërryes janë më të lira se sa granit. Rimëkëmbja e blloqeve në gurore është gjithashtu shumë e lartë në mermer. Marble ka më pak të çara dhe fissures se granit dhe është e lehtë për të kuruar ato në pllaka mermeri apo tjegull. Ajo është gjithashtu përmendet se pllaka të vogla të mermerit janë të vjetra në tregje të ndryshme me çmime të ulëta. Kostoja mesatare e prodhimit në mermer është më e ulët se granit.

megjithatë, për shkak të kërkesës shumë të lartë dhe më pak disponueshmërinë, disa nga mermere janë ndër gurët më të shtrirë natyrore në botë të tilla si mermer Carrara dhe Statuario mermer nga Italia. Ka edhe mermere egjiptiane dhe Marble gjelbër nga India, e cila është në mesin e gurë më të lirë në botë.

granit

Kostoja e prodhimit për një pllakë graniti mesatare është shumë më e lartë se çdo lloj i mermerit. Granit është e prerë në veçantë Gang makinat sharra, të cilat janë të shtrenjta se makinat normale gangsaw. Disponueshmëria e blloqeve të mëdha është shumë e ulët në guroret. përgjithësisht, guroret prodhuar blloqe të vogla të madhësisë (të cilat janë sigurisht të lirë se ai i madh). Kostoja e prodhimit të një bllok të madh dhe një bllok të vogël është e njëjtë, por diferenca e çmimeve është për shkak të madhësisë dhe më pak disponueshmërinë e blloqeve të mëdha. Lustrim është gjithashtu një proces i shtrenjtë në pllaka. Ajo merr rreth 9 lloje të ndryshme të Lëndë gërryese për të marrë cilësi të lartë lustrim në pllaka. Përpunimi i këtij guri është shumë më e lartë sesa përpunimin e mermerit. Të gjithë këta faktorë e bëjnë atë një material të shtrenjtë për Kuzhina Countertops apo parket.

megjithatë, Granites si Rosy Pink dhe Platinum White janë ndër më të lirë materialit në dispozicion në treg. Ju mund të merrni këto gurë me pak çmim tepër se shumë mermere. Çmimet varen nga oferta dhe kërkesa.

rezultatet: Marble është më e lirë se sa granit në përgjithësi, por disa mermere janë më të shtrenjta

Vendimi

Krahasimi mermer dhe granit kokë për ballë në kategori të rëndësishme do t'ju ndihmojë në marrjen e vendimeve të cilat gur për t'u përdorur në ndërtimin tuaj apo projekt rinovimi. Bukuria është subjektive, sigurisht. Get sytë tuaj në një numër të madh të të dy mermer dhe granit pllaka për të bërë përcaktimi i të cilave material që ju të gjeni të jetë më tërheqës.