Kosto e një pllakë granit – Ndikimi i faktorëve të ndryshëm në çmimin

Granit është një dimensionale gur popullore. kontraktues, Fabricators, dhe Builders përdorim granit si material ndërtimi.

Kostoja e granit varet nga trashësia, madhësi, Mbarimi, cilësi, disponueshmëri, dhe Popullariteti. Një pllakë Jumbo nga granit është rreth 60 Këmbët katrore ose 6 metër (përafërsisht). Në qoftë se çmimi i granit është 6$ a Feet, atëherë çmimi për pllakave do të jetë 360$.

Njësia për çmimin granit është ose Feet katrore ose Square Meter.

Shtetet e Bashkuara dhe India përdorin Square Njësia këmbëve dhe pjesa tjetër e vendeve përdor njësi metër katror për të llogaritur çmimin e granit.

Faktorët e mëposhtëm kanë një ndikim në çmimin e pllakë graniti:

Disponueshmëria Ndikimi në çmimin e pllakave të granitit

Ka shumë granites të cilat janë në dispozicion në shumë. Granites tilla si Rosy Pink granit, Platinum White granit janë shembuj të granit shumë në dispozicion.

Kostoja e një pllakë të këtyre materialeve është afërsisht 2.5$ në 2.75$ për këmbë katrore ose 150 në 175$ per pllakë.

Disponueshmëria e këtyre granitit është shumë i lartë dhe ju mund të merrni materiale të freskët me një çmim të tillë.

Ndikimi Popullariteti në çmimin e granit pllakë

Ka shumë Granites, which do not have any issue of Availability, por çmimet janë shumë të larta. Rajasthan Black granit dhe Chima Pink granit janë shembuj të materialeve të tilla.

Kostoja e një pllakë të Chima Pink granit është afërsisht 2.7$ në 2.9$ për këmbë katrore ose 160 në 180$ per pllakë. Kjo është më e lartë se pothuajse i ngjashëm Rosy Pink granit.

Çmimi më i lartë i këtij granit është për shkak të më shumë popullaritet se sa Rosy Pink granit. Dallimi në popullaritet ndryshon dallimin në mes të kërkesës dhe ofertës. Kjo na kushtojë më shumë para për të blerë.

Ndikimi cilësi në çmimin e granit pllakë

Cilësia e materialit ka një ndikim të madh në çmimin e granit pllakë, kjo diferencë është më e dukshme në Absolute Black granit dhe Black Galaxy granit.

Premium Quality Black Galaxy Granite ka një çmim prej rreth 6$ për këmbët katror për 2 trashësi cm. Ajo vjen si 360$ për një pllakë të kualitetit të mirë Galaxy granit në 2 trashësi cm pllakë Jumbo.

Galaxy cilësi komercial ka një çmim prej rreth 3.85 ~ 4.15 $ për këmbë katrore për 2 trashësi cm. Ju duhet të paguani 250$ për një pllakë të cilësisë komerciale galaktikë granit.

There is a difference of 100$ per slab in a commercial quality slab and a premium quality slab of Black Galaxy Granite.

njëjta Dallimi Çmimi gjithashtu vjen në materiale të tilla si Absolute Black, Tan Brown, etj.

Ndikimi Trashësia

Nëse jeni duke blerë 3 cm material trashë, çmimi i materialit do të jetë më i lartë rreth 30 në 40% se 2 cm granite pllakë.

Nëse jeni duke blerë cilësi të mirë Galaxy Granite dhe le të thonë se çmimi është 6$ për 2 pllaka cm. Atëherë çmimi i 3 cm pllakë do të jetë rreth 7.75$ në 8.15$ për këmbë katrore ose 470 ~ 490 $ në pllakë.

Ky është ndryshimi për shkak të lartë të rimarrë humbjen në material të trashë. Nëse unë të marrë 60 pllaka e 2 cm nga nje bllok, then I will get around 40 në 45 pllaka në 3 trashësi cm.

Gjithashtu, do të ketë një rritje në koston e transportit etj. Kjo do të shtojë në çmimin e materialit dhe pllakë do të jetë i shtrenjtë.

Ndikimi Size

pllakave të granitit të vijë në madhësi të ndryshme.

Atje jane 3 lloje kryesore të madhësive në granit.

  • pllaka të vogla 65 në 90 cm x 180 në 300 cm
  • pllaka të mesme 120 cm të 120 cm x 240 cm të 320 cm
  • pllaka vigan 180 në 210 cm x 280 në 340 cm

Sa më gjatë pllakë, më të larta çmimi.

pllaka të vogla 2 cm të trasha Extra Choice Galaxy është rreth 3$ për këmbë katrore.

Një pllakë e vogël ka një sipërfaqe prej 20 këmbët katrore rreth.

Kështu që çmimi pllaka do të jetë rreth 60$ per pllakave të vogla.

pllaka Jumbo 2 cm të trasha Extra Galaxy Granite është rreth 6$ këmbët. dhe zona pllakë është 60 Feet. Pra, çmimi do të jetë rreth 360$ per pllakë

E cila është pothuajse dyfishohet në rast se shkojmë nga këmbë katrore llogaritjet. Çmimi i pllakave të mëdha është pothuajse dyfish në shumë materiale.

Mbarimi Ndikimi në Kostoja e granit

Finishing gjithashtu ka një ndikim në çmimin e granit. Ka lloje të ndryshme të përfunduar në dispozicion në treg këto ditë të tilla si lëmuar, honed, flamed, lëkurë, River etj.

përgjithësisht, çmimi i lëmuar, Honed dhe Flamed është i ngjashëm dhe të tjera duke përfunduar të tilla si lëkurë, lumi, bush hartuar, curril ajeri me rërë, Shotblast janë të shtrenjta.

Kjo është për shkak të kostos së lartë të prodhimit të mbarimit të ndryshme. Në mbarimit të vështirë, Materialet mund të thyejnë kështu që shton deri në koston e pllakave.

tani, ju lehtë mund të kuptoni se pse ka një ndryshim në çmimin e pllakave të granitit në kushte të ndryshme.

Kostoja e një pllakë graniti përmendur më lart është vetëm indikative, për listën e çmimeve mund të na kontaktoni në email tonë me kërkesat tuaja të plota.